رژیم گروه خونی
رژیم گروه خونی چیست؟
گفته شده رژیم غذایی بر اساس نوع گروه خونی مهم ترین عامل در تعیین یک رژیم غذایی سالم است. دکتر آدامو رژیم غذایی مجزایی برای هر نوع گروه خون توصیه میکند.
. وی در بخشهایی از کتاب «تغذیه مناسب بر اساس گروه خون» به این موضوع اشاره دارد که لکتینهایی که با آنتی ژنهای مختلف هر چهار گروه خونی تعامل دارند، در واقع ناسازگار و مضر هستند. به همین دلیل، انتخاب غذاهای مختلف و سازگار با هر گروه خونی، برای به حداقل رساندن این واکنشها با لکتین، بسیار مهم است.
گروه خون O : دکتر آدامو به دارندگان این گروه خونی، پیروی از رژیم غذایی غنی از پروتئین را توصیه میکند.
گروه خون A : دکتر آدامو به دارندگان این گروه خونی توصیه میکند سبزیجات بیشتری مصرف کرده .
و...
اما رژیم غذایی یک فرد به عوامل زیادی در بدن (مانند کارکرد هورمونها، نحوه عملکرد ماهیچهها، مقدار بافت چربی و ماهیچهای) بستگی دارد. از این رو، متخصصان تغذیه در شرححالگیری به این عوامل در کنار مسائل رفتاری و مشکلات مربوط به سلامت افراد مانند کمخونی، کمبود کلسیم و... توجه میکنند و نیازی به دانستن گروه خونی برای تجویز رژیم غذایی مناسب ندارند .
دکتر آدامو در سراسر کتابهایش از تحقیقات محققان بیو شیمیایی و گلیکوبیولوژی (زیست شناختی قندها) یاد کرده و بر این باورست که تحقیقات آنها از نظریه او یعنی ’رژیم غذایی بر اساس گروه خونی’ پشتیبانی میکنند. اما توافق عام در میان متخصصان تغذیه، پزشکان و دانشمندان این است که نظریه دکتر آدامو با شواهد علمی پشتیبانی نشده است.
بررسیهای علمی اخیر نشان داده است که هیچ نوع شواهد علمی برای حمایت از نظریه رژیم غذایی گروه خونی وجود ندارد و برای رسیدگی به آن به مطالعات علمی ای که به درستی طراحی شده باشد، نیاز است. در حال حاضر هیچ مدرکی برای اثبات خاصیت رژیم غذایی بر اساس گروه خون وجود ندارد. برای اثبات این موضوع، میبایست تحقیقات گستردهای بر روی دو دسته از افراد دارای یک نوع گروه خونی که یکی از رژیم غذایی بر اساس گروه خون پیروی میکند و دیگری از رژیم غذایی متداول پیروی میکند، انجام شود و نتیجه تحقیقات دو گروه با هم مقایسه گردد.
طبق متن شایعه , افراد با گروه خونی A , با مصرف سبزیجات , سلامت خواهند بود , طی مطالعه ای که بر روی ۱۴۵۵نفر انجام گرفت , مشخص شد که مصرف رژیم غذایی با سبزیجات و میوه جات فراوان منجر به حفظ بهتر سلامتی میشود و این نتیجه در تمامی افراد مورد مطالعه مشاهده شد , درصورتی که همه این افراد گروه خونی A نداشتند . همچنین مصرف زیاد گوشت قرمز پرچرب خطر ابتلا به بیماری قلبی و میزان کلسترول بد (LDL) را در خون بیشتر میکند و خطر انسداد شریانهای قلب را افزایش میدهد ؛ این نتیجه نه فقط در افراد با گروه خونی O , بلکه در تمام افراد مشاهده خواهد شد
نکته ی دیگری که باید بدانید , توضیحی در رابطه با پروتیین لکتین است . مواد غذایی که حاوی مقادیر قابل توجهی لکتین هستند , شامل حبوبات و سیب زمین و غلات , بصورت خام میباشد . پختن این موادغذایی منجر به کاهش لکتین موجود در آن ها میشود . توجه داشته باشید که این ماده فقط درصورت نپختن و یا پخت نادرست این مواد غذایی وارد بدن میشود پس نیازی به نگرانی نیست چون که بیشتر این مواد غذایی بصورت پخته مصرف میشود . در ادامه بهتر است بدانیم که اثرات لکتین برروی تمام گروه خونی ها گذاشته میشود و این اثرات ربطی به گروه خونی ندارد .
بر اساس گفته های متخصصین تغذیه , در هیچکدام از رژیمهای غذایی علمی و اصولی برای افزایش، کاهش یا نگهداشت وزن و حتی حفظ سلامت بدن، اشارهای به تعیین گروه خونی نشده است. یک رژیم غذایی درست و اصولی، کاری به نوع گروه خونی فرد ندارد و مصرف ۵گروه موادغذایی بصورت متعادل و متنوع منجر به حفظ سلامتی افراد میشود .
[ بازدید : 146 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما : ]